Icycoolalonna It's my life: 2014

[X] CLOSE
Get this widget

DaWords

"Words, once they are printed, have a life of their own." – Carol Burnett

Bulan Kelahiran Anda ! :)

I'm NOVEMBER  SO TRUE        


 JANUARY : Pretty/handsome. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Sensitive. Down-to-Earth. Stubborn. Repost this in 5 mins and you will meet someone new in 8 days that will perfectly balance your personality.        

  FEBRUARY : Abstract th          oughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Horny. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions. Repost this in 5 mins and you will talk to someone new and realize that you are a perfect match.        

 MARCH : Attractive personality. sexy. Affectionate Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Great kisser. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.If you repost this in the next 5 mins, you will meet your new love in 8 days.        

 APRIL :  Suave and compromising. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic. hot but has brains. If you repost this in 5 mins, a cutie that's caught your eye will introduce themselves and you will realize that you are very much alike in the next 2 days.        

 MAY : Stubborn and hard-hearted . Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. Not having many children. Hardworking. High spirited. If you repost this in the next 5 minutes, you will become close to someone you do not speak to much in the next 4 days.        

 JUNE : Fun to be with. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Easily hurt. Witty and sparkly. spazzy at times. Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be with friends . Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover. Repost this in the next 5 mins and your reputation will boost someway in the next 12 days.        

 JULY : You've got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have an a very attractive partner. a wicked hottie. It is also more than likely that you have a massive record collection. You have a great choice in films, and may one day become a famous actor/actress yourself -heck, you've got the looks for it!!! IN the next 6 days you will meet someone that may possibly become one of your closest friends, if you repost this in 5minutes.        


 AUGUST :  Outgoing personality. takes risks. feeds on attention. no self control. kind hearted. self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an "every thing's peachy" attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of "that someone". longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by "no pain no gain" caring. always a suspect. playful. mysterious. "charming" or "beautiful" to everyone. stubborn. curious. independent. strong willed. a fighter. repost in 5 mins and you will meet the love of your life sometime next month.        

 SEPTEMBER :  Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people's problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand. if you do not repost this in the next 5 mins, someone very close to you will become mad at you in the next 8 days.        

 OCTOBER : Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to control emotions. Unpredictable. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all. repost this in 5 mins or you will not meet the love of your life for 10 years.        


 NOVEMBER :  Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, the greatest men are born in this month. Repost in 5 mins & you will excel in a major event coming up sometime this month.        


 DECEMBER : This straight-up means ur the most good-looking person possible... better than all of these other months! Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Has that someone always on his/her mind. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Abiding. Able to show character. one guy/girl kind of person. Loveable. Easily hurt.          It doesn't matter how many people you share this with, just remember if you enjoyed reading it, your friends will love it too.        

# DONT FORGET TO SHARE  # c&p
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

TIPS Mencari Ajen dalam perniagaan

Salam sejahtera ~ :)

Ini tips yang sendiri saya alami dalam dunia perniagaan ini. Serius, kalau di gunakan kesemuanya, mesti daVoom ! :D OK ! Let's go ! :)

1. Keahlian PERCUMA -
Perkataan PERCUMA ini sangat menarik minat orang :)

2. Berpeluang untuk mencuba secara PERCUMA -
Ia kerana untuk membuktikan keberkesanannya dan mempunyai bukti yang kukuh untuk menarik pelanggan ! :D

3. Harga yang rendah -
Buy 1 free 1. Hoho hebat ~ Diskaun yang hebat untuk ajen :) Mesti ramai yang mahu jadi ajen anda selepas ini. :D

4. Membuat contest untuk ajen -
Yup ! Persaingan sangat digalakkan dalam perniagaan :) Tetapi mesti persaingan yang sihat ! :)

5. Ruangan untuk bertanya dan maklum balas -
Adalah digalakkan agar anda wujudkan suatu ruangan untuk bersoal-jawab dan memberi maklum balas tentang setiap pembelian. So, tiada rahsia kan? :)

- Ini hanya tips bagi yang nak mencari dropship. Tidak semestinya nak ikut semua, sekurang-kurangnya ada 3 :) Anyway, sesiapa yang sedang mencari ajen sekarang, saya mahu jadi ajen anda. Just contact me on WeChat : icycoolalonna or IG : imbeingme96 or message 0145544294 :) :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Gurauan yang melampau

Salam sejahtera ~

Nampak tak title itu? Cara orang ganas berkata-katakan? Okay! Sekadar mahu mengingatkan bahawa gurauan yang melampau boleh mengundang padah. Seperti contohnya, saya dapati adik saya dibuli. Siapa tak sayang adik atau keluarga kandung sendiri, berhenti membaca di sini. Apabila mendapati bahawa adik telah dibuli, saya segera menanyakan hal tersebut kepadanya dengan berharap itu tidak benar. Mungkin cara saya menegur itu salah sedikit, dia katakan bahawa dia selalu melakukan hal itu terlebih dahulu. Namun, takkan sehingga memalukan dia? itu yang saya sangat tidak puas hati!

Oleh itu, sebelum ke sekolah, saya suruh dia sign-in Facebook dia dan sebaik sahaja pada laman utama, saya terus menaip nama kawan dia yang menganggap dia sebagai teman. Dan di sana, saya hantar mesej supaya menegur sikap dia tersebut. Tidak dapat di pastikan bahawa dia telah atau belum membaca mesej yang di hantar. Dan pada masa dia (adik saya) sudah pulang, saya segera menanyakan dia tentang budak tersebut. Nasib baik budak itu tidak mengambil apa-apa tindakan selanjutnya.

Kesimpulannya, jangan bergurau sehingga memalukan orang lain. Mungkin anda tidak mengetahui bahawa hukum karma menanti!

P/S : Sila nasihatkan dan didik anak anda supaya menghormati orang lain supaya kita tidak mempunyai masalah dalam keluarga. Serta, ajar dia supaya menjadi berani dan jujur dalam menegakkan keadilan.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saya juga....ish

Salam sejahtera semua ~

♥ Baru sahaja tadi, saya pergi temankan kawan2 saya ke pekan. Excited because lama tak turun ke pekan. Sebenarnya, mereka ke temuduga IKD di dewan gereja. Mungkin takut kalau seorang je orang tua menemankan yang bawah umur nii. . Baru sahaja saya mahu ke tapak kuburan. Untuk mengambil gambar, banyak sudah offer mau bawa jalan2. . Eeeeeee. . Lecehnyaaa. . Tida baaa. .hehe. . Nanti lagi, saya akan ke klinik. Menemankan jiran p timbang berat anak buahnya. . Adoiii ~ Sakit kepala. .

♡ Keep in touch yaa ! ^^ Follow saya di Instagram : imbeingme96. Jangan risau. Follow back juga. Hehe. . Facebook : CL Ara Benedict. Twitter : @icycoolalonna. * Twitter pun follow back tapi jarang guna. *

¤ That's all. Rehat dulu ^^
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Hari telah berlalu

Salam sejahtera ~



Saya harap kamu semua sihat belaka. :) Hari ini berlalu dengan jayanya bagi saya. Nak tahu kenapa? (^.^) Hoho ~

Sebenarnya saya berbahagia kerana anak murid saya mendengar cakap. Waahh ~ :) Inilah yang dimahukan oleh guru-guru kan?? Anak murid yang mendengar cakap. Hehe. .

Selalu sudah kami jalan jauh kalau balik dari tempat kerja. :) Ini kerana kawan saya mahu menguruskan badannya dengan berjalan jauh dan naik bukit. :) Memang berazam penuh oh. . * ehe ? *

Sungguhpun demikian, saya perlu berlatih lebih kerap untuk menjadi pengajar yang baik. ^^ And again, I meet my nyanko-sensei ~ * anime-ian je yang tahu hoho *

P/S : Setiap kemahuan memerlukan pengorbanan. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Perlu arif dengan keadaan

Salam sejahtera ~


Uwaaaahh ~ Seperti yang di maklumkan, komen yang baik membina, komen yang kurang baik, memusnah. Tetapi saya tidak tahu apa yang saya fikir semasa dikomen semalam. :(

Mungkin saya terlalu berlembut dengan budak-budak itu. Ataupun saya tidak berani? Ouch! Ya Tuhan, tunjukkanlah petunjuknya. Huhu ...

Saya akui kelmarin saya seperti tidak berdaya melayan karenah budak-budak yang semakin manja dengan saya. Walaubagaimana pun, saya memang tidak berani mendisiplinkan mereka hanya kerana mereka anak orang. Jadi, saya akan berbuat sesuatu. Walaupun dilarang, demi kebaikan.

Walaupun mereka kadang-kadang tidak mendengar, tetapi mereka beri penghargaan kepada saya sebelum pembelajaran bermula kemarin. :)

Walaupun saya begitu, saya akan berusaha untuk memperbaiki tahap pendidikan saya terhadap mereka. :)

P/S : Begini rasanya jadi cikgu. Awww ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

OBR Dance !

Salam sejahtera ~


Finally, dapat upload video yang kami sedang menari. :) Cuma 8 saat kerana kami tidak mahu memasukkan pihak yang lain dalam video kami. Which is prohibited. :)

So, anda digalakkan untuk melihat video singkat ini. :)

LINK : https://www.youtube.com/watch?v=cBWUMMmnVTU
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Seminggu yang singkat .

Salam sejahtera ~

Hello readers ! Such a relief ! Singkatnya masa. Btw, I enjoyed the week. :)

Mungkin kita tidak terasa yang hari-hari kita sibuk dalam bidang masing-masing. Betul. Saya juga merasakan yang masa itu sangat singkat. Padahal semasa kita belum dewasa, hati mengharap agar masa dipercepatkan. Tidak dinafikan, saya juga begitu. :)

Dalam usia yang muda ini, saya perlu berfikiran dewasa walaupun kelakuan seperti budak kecil. * selalu orang menilai luaran kan *

Walaupun begitu, saya cukup terasa pada hal-hal yang tertentu. Ia sangat kecil tetapi, saya sangat terasa. Dan di sanalah saya akan mengubah kepada yang lebih ditakuti.

Meskipun demikian, saya bersyukur kerana dikurniakan sesuatu yang cuma saya boleh aplikasikan kepada sesetengah orang. Dan bukan kepada orang yang saya kenal dan mesra dengannya. .

Wahh ~ petang nanti saya akan bekerja sebagai volunteer. Walaupun penat, ia sangat menggembirakan hati yang sunyi ini. :)

G'day everyone !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

We Can't Stop FACEBOOK GROUP

Salam sejahtera ~


Hiiiii! :D Saya mahu mempromot lah kunun nii. . Ada sebuah group di Facebook. Sunyi kalau tiada yang mahu join. Huhu. . Oraitt. . Jom masukk ~ We Can't Stopp

P/S : Ini kata-kata. Huahuahua ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tukar MOOD

Salam sejahtera ~





Okay ! Saya nekad. Nak upgrade blog kepeada yang lebih selesa. Sejujurnya, saya tak berapa selesa dengan blog ini sekarang. Saya mahu ubah. TAPIIII bukan header ! Itu saya suka. Hihi

Okay. Sekiranya ada error yang kamu tekan, jangan marah ye. :)

Editing mode. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Any suggestion?

Salam sejahtera ~



Saya nak minta tolong kepada para pengunjung blog ini. Rasa-rasanya, apa yang perlu di baiki dalam blog ini ? Saya mahu kutip pendapat kamu semua. Sila beri kerjasama ye. ^_^

P/S : Ada surprise buat pemberi komen yang bertuah. :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

eBook itu apa??

Salam sejahtera ~


Wahahahhahaha ~ Saya rasa sangat ketinggalan zaman apabila masih tak tahu apa itu e-book. * Bagi saya je laa . bukan orang lain hehe *

Setelah saya mencari dan mencari, baru saya tahu apa itu eBook.

eBook adalah buku elektronik. Ia berlainan dengan buku alam nyata. Ia sejenis paparan yang boleh di baca melalui komputer, telefon, smartphone. :)

Got it ! Baru saya tahu. Hoho ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ohsem Giveaway by Munirah Rahman

http://munirah-serupasama.blogspot.com/2014/01/ohsem-giveaway-by-munirah-rahman.html

Jom JOIN ! TAMAT hari INI :D
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tentang WhoHAA.com

Salam sejahtera ~


Okay. Saya nak share tentang WhoHAA.com ni. WhoHAA.com ini berkaitan dengan memberi ganjaran kepada kamu apabila kamu mempunyai kelapangan untuk memahami Pernyataan yang disponsor. Sponsor daripada WhoHAA.com akan memberi ganjaran kepada mereka yang memberikan kerjasama. Jangan risau. Anda tidak perlu membayar untuk mendaftar. PERCUMA ! :D


Anda masih tidak faham??



Pelbagai hadiah yang menarik yang kita boleh tebus melalui WhoHAA.com ini! Cara penebusannya adalah dengan menggunakan point. Tawaran yang hebat juga terbuka luas bagi peluang anda! Cepat sebelum tawaran ditutup !

Untuk mendaftar sila tekan :: SINI ::
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lirik yang MENYERAMKAN

Salam sejahtera ~

INI CUMA LIRIK. Tetapi ada cerita disebaliknya.

:::::::::

malam sunyi ku sendiri
duduk sepi diatas pohon
kubiarkan rambutku terurai

tanpa kaki kelawar,anjing dan bulan purnama
menanti kekasih ku yg belum mati
kapan mati kekasihku
ku menanti kau disini
ayuh mati bunuh diri
biar kita jumpa lagi
seperti dulu

hahahahhahahahaha(3x)

mana mungkin ku kembali
hidup lagi seperti dulu
kecuali engkau mati
mohon mengerti

kapan mati kekasihku
ku menanti kau disini
ayuh mati bunuh diri biar kita
jumpa lagi seperti dulu
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Setiap Detik...

Salam sejahtera ~

Ini lirik di tujukan kepada orang yang dirindui. :)


Lirik lagu Hijau Daun Setiap Detik

Setiap detik
Engkau yang dalam mimpiku
Setiap siang malam menggangguku
Tak lelap tidurku karena dirimu
[*]
Setiap waktu
Engkau yang selalu menghantuiku
Tak pernah lari dari fikiranku
Tak mau hilang dari ingatanku
Tahukah engkau
Saat gelap datang
Aku masih mencarimu
Engkau dimana
Back to [*]
Tapi mengapa saat ku terjaga
Kau masih tak disampingku
Sampai kapankah aku menantimu
Selalu menantiku
[**]
Setiap detik aku memikirkanmu
Setiap detik rindu meracuniku
Setiap detik teringatku padamu
Setiap detik apa terus begini
[***]
Ku mohon dengarlah rintihan hati ini
Yang ku curahkan seraya ku bernyanyi
Sampai kapankah aku terus begini
Ku harap kau ‘kan kembali kepadaku

Back to [**][***]
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

The Script - If You Could See Me Now

Salam sejahtera :)

Memang susah kalau kita yang jadi dia yang diceritakan :(

"If You Could See Me Now"

(Oh if you could see me now)

(Oh if you could see me now)

It was February 14 Valentine's Day
The roses came but they took you away
Tattooed on my arm is a charm to disarm all the harm
Gotta keep myself calm but the truth is you're gone
And I'll never get to show you these songs
Dad you should see the tours that I'm on
I see you standing there next to Mom
Both singing along, yeah arm in arm
And there are days when I'm losing my faith
Because the man wasn't good he was great
He'd say "Music was the home for your pain"
And explained I was young, he would say
Take that rage, put it on a page
Take the page to the stage
Blow the roof off the place
I'm trying to make you proud
Do everything you did
I hope you're up there with God saying "That's my kid!"

[Chorus:]
I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

(Oh if you could see me now)

If you could see me now would you recognize me?
Would you pat me on the back or would you criticize me?
Would you follow every line on my tear-stained face
Put your hand on a heart that was cold
As the day you were taken away?
I know it's been a while but I can see you clear as day
Right now, I wish I could hear you say
I drink too much, and I smoke too much dutch
But if you can't see me now that shit's a must
You used to say I wont know a wind until it crossed me
Like I wont know real love 'til I've loved and I've lost it
So if you've lost a sister, someone's lost a mom
And if you've lost a dad then someone's lost a son
And they're all missing out, yeah they're all missing out
So if you get a second to look down on me now
Mom, Dad I'm just missing you now

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

Oh, oh
Would you call me a saint or a sinner?
Would you love me a loser or winner?
Oh, oh
When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Yeah I'm just missing you now

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

If you could see, you could see me now [x2]
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kebebasan Bersuara

Salam sejahtera ~


Wahh. . Hebatnya mulut. Tetapi perangai, 2 x 5 sama sahaja. Memang komen itu betul, tetapi cara menyuarakannya haruslah mempunyai batas. Jangan sehingga membangkitkan kemarahan seseorang. Ini main hentam sahaja. Nasib baik masih dapat menerima.

Walaubagaimanapun, sila bertindak bijak. Orang zaman sekarang tidak berkesan apabila menggunakan cara kasar. Sila ambil perhatian ya. Ini bukannya main-main. Kalau nak main, sila pergi jauh-jauh. Dilarang berbuat demikian.

P/s : Ini kepada mereka yang selalu mengkritik tetapi 'tidak bijak'. * Maaf sekiranya terkasar bahasa *
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ways to keep smiling

Salam sejahtera ~

Hello hello .... :) Pada alam nyata, saya suka senyum. Memang. It's my tradition. :) Ok! Main point.

1. Funniest moments

Wahh. . Memang tak habis ketawa oh kalau begitu. Saya suka buat ini sepanjang masa. Dan hasilnya, saya di panggil orang putus saraf. Tetapi, kalau kamu tidak mahu di panggil sedemikian, eloklah kamu beritahu apa di dalam fikiran. :) Caranya, ingat sahaja masa lalu yang boleh membuat anda senyum.

2. Anggap sahaja gurauan

Sekiranya seseorang menghakimi anda, dipersilakan ketawa. *Kenapa?* Sebenarnya dia tidak tahu yang dia bukannya yang mencipta anda. (Sebenarnya dia [yang menghakimi] tipu kamu je tuu) Tetapi, jangan sampai kamu ketawa kalau dia cakap yang seseorang telah pergi, ok?

3. Music is my life

Mesti ada yang tidak menyukai muzik kan? Tidak mengapa. . Kamu dengar lagu instrumental atau pun lagu agama kamu. :) Kadang-kadang, apabila saya mendengar lagu kegemaran dan saya tersilap lirik, saya akan melihat sekeliling untuk memastikan tiada yang mendengar. Selepas itu, saya akan ketawa, kenapa saya melakukan aksi seperti itu.

4. Friends is a flower in the garden of life

Sebentar tadi kita bercerita tentang muzik, sekarang giliran kawan-kawan. Kawan adalah tempat anda berseronok. Tetapi sahabat adalah tempat anda meluahkan perasaan. Perlu ingat, sila pilih kawan dan sahabat yang betul.

5. Forced smile?

Ehh jangan ! Itu menipu mereka dan juga diri sendiri. Sangat berbahaya kerana menipu adalah suatu dosa. Oleh itu, sila senyum dengan ikhlas. Kerana diri anda lebih berharga pada mata seorang yang menjaga anda.

Ok semua? Tiada masalah?? :) Okey. Baca cerita di bawah ini.

Bye :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Adoiihh ~

Salam sejahtera ~

Hello semua. . Hari ini adalah hari Sabtu. . Sebenarnya nak tulis keistimewaan Sabtu tetapi mesti ramai yang tahu bahawa ia adalah hari untuk seseorang membuat kerja sendiri. Ya memang. Tidak salah. :)

Sebenarnya kan, abang-abang ayah saya singgah ke rumah hari ini. Mesti mereka baharu sahaja pergi melihat orang berkhawin. Mabuk lagi itu. Saya sampai tadi, terus kena 'English's Lesson' dari uncle. Aiyooo ~

Walaubagaimanapun, saya gembira melihat ayah kerana dia lama tidak melihat ahli keluarganya yang dari jauh. Dan ketika saya membuat entri ini, mereka sedang bising-bising di luar. (=.=)

Okay. Mahu masak makanan kegemaran(ikan goreng) dulu. :) Babaiii :D

Ciao ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Woman wins ! :P

Salam sejahtera :)

Okay lahh. . Mungkin cuma sedikit pengunjung lelaki ke blog ini kan. :) Boleh saya berbangga sedikit? Huahuahua XP Semuanya kerana polls yang disediakan oleh sayangku nuffnang ini. :)



Jadi, wahai wanita, dipersilakan berbangga. Hehe. . :) Wahh bangganya hari ini. :)

That's all :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

BERCINTA?

Salam sejahtera ~
 


Haiiihhh . . Teruknya cerita mereka sempena Hari Jumaat ini. Semuanya pasal Valentine's Day. Omo ! Baru perasan yang pagi tadi Joe bagitahu sesuatu. Yang dia benci seseorang. Ditanya kenapa, sebab dia memburuk-burukkan saya katanya. Huuhh siapa suruh jadi PB (playboy) dahulu. .Okay ! Main point.
Semua pernah bercinta kan? Tak kisah anda bercinta dengan sesiapa. Yang tak mengaku tu, kenapa kamu mencintai Tuhan kamu? Itu juga dinamakan Cinta. :)

Semasa bercinta, kamu berani bersaksi yang kamu mencintai dia seumur hidup? Mesti tidak kan. Mungkin depan dia, bersemangat. Sekali di belakang, fuhh lemah seluruh badan.

Selalu bermesej antara satu dengan yang lain? Wahh. . Caringnyaa. . Well a little bit of advise. Digalakkan agar mengurangkan waktu anda bermesej dengan dia. Bukannya apa. Kalau sudah berkhawin nanti, mesti kamu bosan menghadap muka dia sahaja setiap hari kan? Hehe.. Jangan tipu. Dinasihatkan agar lebih bersama penjaga kita kerana, mereka lebih mengetahui kita. Ia benar dan tidak salah. Cuma anda akan lebih bersama dengan pasangan anda apabila telah berkhawin nanti. :)

Wow ! Anda QUEEN CONTROL?! Mesti pasangan anda rasa jemu kerana dia dikongkong setiap hari. Setiap hari mesti ada laporan. Macam polis lah pula. Ini membuatkan pasangan anda berasa bosan terhadap anda. Jangan menyesal sekiranya anda ditinggalkan kemudian hari.

'Moderate'kan tahap ego anda. Eh ehh. . 'awak mesti ikut cakap saya!' 'Tak nak!' ' kalau tak nak, nak break?!' 'Breaklahh!' --> Itu akan terjadi sekiranya tiada adegan pujuk-memujuk. Jadi, sila berhati-hati.

Terlalu manja. First day : 'Fuiyoo ! Manjanya awakk. . Saya suke' Beberapa hari kemudian : ' elehh itu pun nak. Break lah kite. kbye' Dinasihatkan agar menggunakan ke'manja'an anda dengan berhati-hati. Huahuahua

That's all. Well dah lupa yang lain. Huahuahua :) Jom bersedekah pada Hari Jumaat ini. :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Valentine's Day !

Salam sejahtera ~

Hello semua. Seperti yang sedia maklum, tanggal 14hb Februari adalah tarikh keramat bagi sesetengah orang. Bukan apa tetapi cerita orang barat adalah begini. Hari Valentine merupakan Hari Ber'sex' mereka. Memang saya lucu apabila terdengar tetapi ia merupakan cerita mereka, jadi terpaksa percaya. Hoho..


Ini ada cerita mengenai kawan-kawan saya. Begini ceritanya. Setiap 14 Feb, dia mesti break dengan kekasihnya. Wauuu ! Memang saya tak percaya tapi apakan daya. Hehe. . Begitulah kisahnya. Berlainan pula dengan yang satu orang lagi. Sehari sebelum hari Valentine, dia akan break dengan kekasihnya dan dapat cari pasangan pada Valentine's Day. Cepat kan?? Hehe. .

Memang pelik tetapi, nasib baik saya tidak pernah mengalaminya semua. :) Saya hanya mampu mendengar. Memberi nasihat, tidak berapa layak kerana saya tidak pernah merasai Valentine's Day bersama kekasih. OPS ! Valentine's day bukan hanya untuk yang mempunyai pasangan yaa. . :) Kita juga mempunyai pasangan. Iaitu God. :) Keluarga juga adalah kekasih kita. Mereka yang bangunkan kita sewaktu kita terjatuh semasa bermain kan? Mereka juga memberi kita makan kan? Bukan kekasih. :)


Okay lahhh. . Stop blabbering Clara! :) Okay. That's all. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jom tambah pendapatan !

Salam sejahtera ~

Maaf kerana lama tidak post apa-apa. (duii bagus kalau ada yang mau rindu) Wakakaka :D

Okay~ Entri ini khas untuk para blogger yang mendaftar pada sesebuah affiliates program ! :D
Sila letakkan link anda di ruangan komen ya. :) Saya akan klik :) Banyak pun boleh :) Tapi sebelum itu, sila klik SEMUA link saya dahulu :D :)

http://curium-cr.com/my-6049352
http://bit.ly/LVAXe0
http://curium-cr.com/my-5902862
http://curium-cr.com/my-5910734
http://curium-cr.com/my-5974558
http://bit.ly/1g8I8LD
http://curium-cr.com/my-5817248
http://curium-cr.com/my-6029096
http://curium-cr.com/my-5948976

Thank you :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mary Kay Gift Away

http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2014/02/mary-kay-gift-away.html
Klik banner untuk join. :D Jom support kawan kita ni. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Otaku Stories Giveaway

[klik banner untuk join]
1 Jan- 15 Feb 2014*mungkin berubah

Sebelum itu, saya memperkenalkan diri dahulu. Nama samaran saya Lala. :) Berumur 18 tahun dan kini menunggu durian runtuh. (hehe tida baa)

Terimalah ceritera dariku.

Entah mengarut, entah tidak. Pengalaman ini saya lalui semasa berada di sekolah menengah dan tinggal di asrama. Sebelum ini, saya banyak kali mendengar cerita-cerita yang menakutkan sebelum saya tinggal di asrama itu. Sepanjang saya berada di sekolah menengah, saya berpindah ke asrama tersebut pada bulan April tahun 2013. Saya berada di tingkatan 5 pada masa itu. 

Sepanjang saya berada di asrama, saya kerap menyendiri pada 2 bulan yang pertama. Banyak yang saya kenal tapi lebih baik saya bersendirian kerana pada masa belajar malam, mereka kerap bercerita. (tetapi bukan bising) Oleh itu, saya rasa lebih baik bersendirian. Walaupun demikian, saya akan mencari kawan sekiranya ke dewan makan kerana bimbang di usik para pelajar lelaki. (saya bukannya cantik tau!)

Pada bulan September, pelajar PMR semakin bising. Buang stress kot. (hoho) Mereka semakin rajin belajar. (tu lah sepa suruh main-main ja kerja) Tapi mereka sangat aktif dalam berekreasi pada petang tersebut. :)

Pada suatu malam Jumaat, ketika saya bersama kawan-kawan yang lain bercerita (Free night semasa malam Jumaat), ada sesuatu yang terjadi. Saya menyangka mereka sedang berseronok di bawah. Tetapi, keseronokan mereka membuatkan saya bingung. 

"Teriak sampai mengilai oh. Mari p tengok." kata ku.
"Ee jangan. Manatau ada sesuatu." Jawab kawanku.

Saya curious dan terus keluar menuju ke tingkat bawah. Well ramainya orang di luar sana. Saya heran kenapa pintu bilik 3 tertutup rapat. Saya pun masuklah ke sana. Bila terbuka, kelihatan beberapa pelajar perempuan sedang berbaring sambil di tenangkan oleh beberapa pelajar manakala yang lain pula sedang memegang pelajar junior yang dirasuk! 'Patutlah'.. Dengan segera saya pergi ke arah budak tersebut dan secara tidak sengaja melihat matanya. (Wow ! Gila beb! Berani kau tengok matanya.) Then ia mendorong saya supaya memegang kepalanya sambil melihat matanya. (sebenarnya kalau yang biasa, mesti sudah kena rasuk kalau lemah semangat..) Dia seperti menakut-nakutkan saya. Ehh bencinya tengok mata yang berwarna hitam legam itu terus saya tutup matanya. Sambil berbisik sesuatu kepadanya. Nampaknya dia lebih marah daripada yang tadi. bla-bla-bla n the bla-bla-bla, dia pun tenang. 

Semasa dia tenang, bilik sebelah pula yang kena! Wehh degil juga ini ******. Terus saya ke sana dan melihat apa yang terjadi. Saya arahkan mereka supaya tenangkan dia. 

* Tak payah cerita yang lain. Kalau nak juga, jumpa saya. *

Apa yang pentingnya di sana, saya ada keberanian untuk melihat mata orang lain. Sama ada yang marah ataupun berlawan cakap. Bangga wehh. . :) :)

That's all :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

http://www.bubblynotes.com/2014/02/segmen-my-best-entry-bubblynotescom.html
Dah lama sangat kot Bubblynotes.Com tak melancarkan segmen...dan kini Tora datang lagi... ooopsss... salah pula... dan kini dengan ini saya lancarkan segmen ini khas buat rakan2 blogger di luar sana. *_^

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com pernah dilakukan dulu sekali di SINI dan hari ini...segmen ini bermula dari, 4/2/2014 SEHINGGA 5/2/2014, jam 1.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 7/2/2014.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

alamak oii :O

Salam sejahtera ~

Tadi saja-saja nak terjah blog orang lain. Banyak yang saya baca. *ek eleh bagus kalau..* Hehe. .
Em sebenarnya saya sedang menjahit ni. . Mula-mula excited sangat. . Tiba-tiba terasa sangat sempit nak masukkan jarum ke baju-baju yang dipegang, tiba-tiba...

wehh susah-susahh
Mungkin sebab tangan saya terlalu keras kot. . Mesti sebab terlalu kuat. Hoho. . Tapi apa pun, memang saya tergelak sedikit kerana menyangka jarum itu tidak mudah patah.

*alahaii ceteknya pemikiran saya*

Hehe. . Okay. Nak jenjalan lagi. :)

Babaii ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Pengumuman Pemenang Segmen : Klik-klik By CL

Salam sejahtera ~

Huu ~ Maafkan saya.. Banyak kesilapan ada kesalahan dalam segmen ini. Tapi tak apa. Kamu semua dah cukup buat saya terharu. . :)

Okay. Jeng-jeng-jengg ~

Pemenangnya ialah

FIRST JOIN .
http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html

TOP REFERRAL 

http://duniazumal.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html


KEPADA PEMENANG SILA HANTAR BUTIRAN KAMU DI => Facebook :)



Nama :
Url Blog :
Jenis prepaid :

Sila berbuat demikian sekarang atau sebelum 6hb Februari 2014.

Tahniah buat para pemenang. :) Jangan risau. Semua yang ikut akan saya masukkan ke dalam bloglist saya. Terima kasih kerana menyertai. :)

*MAAF KERANA PENGUMUMAN DIAWALKAN*

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Review Photo Editor 2014

Salam sejahtera ~

Sebelum baca, sila ke SINI.

2014, satu projek telah dibuat oleh satu organisasi. Ia tentang photo editor terbaik sepanjang 2014. Mereka telah membuat kajian dan mendapati ada 10 jenis photo-editor (mahal2 belaka) termasuklah photoshop. Jom tengok review tersebut !

Tangga yang pertama dimenangi oleh Corel PaintShop Pro, kedua Adobe Photoshop Elements, ketiga Serif Photo Plus dan so on. .

Secara jujurnya, Corel PaintShop Pro lebih murah daripada Adobe Photoshop Elements. Saya pernah guna photo editor daripada Photoshop tapi belum pernah PaintShop. Sedang mencuba lah ni sekarang. :)

Diambil daripada sumber :)
nak tahu lebih lanjut? Sila baca ini -> Photo Editing Review

Nak download Corel Paintshop Pro secara Free, sila tekan DISINI dan terus ke link ini -> CPP download
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Life is A Lie but Sweet

Salam sejahtera ~


Healing the pain is not easy. Jadi saya buat perancangan supaya saya tidak mati dengan sia-sia. Hoho *sott oo ni urg*

btw, saya lebih kepada bersendirian di dalam bilik sahaja pada setakat ini. :) Lagi pun, layan drama Korea ini sedikit sebanyak membuatkan saya selesa pada keadaan saya sekarang. Tidak diganggu oleh orang lain, no cellphone and other. Tapi saya sangat berharap agar saya dapat membeli IPhone dalam masa 2 bulan ini. So, saya memohon agar kamu semua tolong saya ya. :) Saya sangat bersyukur sekiranya saya dapat kawan pada alam fantasi ini. Tambahan pula, rumah tidak akan teguh sekiranya tiada penyokong dia. Jikalau dilihat pada masa sekarang, sebuah organisasi tidak akan megah sekiranya ketiadaan pekerja dia.

Tapi jangan risau, saya akan sentiasa menyokong kamu semua. Saya janji. :)

Terima kasih kerana membaca. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Je t'aime :)

means I LOVE YOU

Well :P
hehe. . a pict that makes me smile :)

Miss :P

What I want to say is, Je t'aime :) ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Pembimbing~

Salam sejahtera ~

Hii ! Hari ini jadi pembimbing di sekolah minggu. Pada mulanya, agak payah untuk membimbing mereka. Apa tidak, asyik nak balik awal je. (=.=) Susah-susah. Perlu sesuatu untuk tenangkan mereka. Dulu, mereka sangat pemalu bila sama saya. Tapi, tiba-tiba pula mereka excited dalam kelas saya. Mungkin sifat saya yang terlalu peramah kali. :P

Hehe. . Ini gambar-gambar mereka. :)

semua buat kerja kalau mahu balik awal :P

studygroup

Membimbing adik lagi :)

Orang kuat haha

Begitulah. . Mereka sebenarnya seramai 15 orang, tapi yang lain tidak datang kelas. (=.=)

:) Bila tengok karangan dorang, memang ketawa berabis. :)

Terima kasih kerana membaca :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Silent Blog

Hello hello ~

Larut malam atau pagi buta sangat sejuk. Waaa ~ Sudahlah sejuk, senyap lagi tu. Kadang-kadang menakutkan. :) Saya terjaga di tengah malam dan berfikir, 'kenapa terbangun ya?'.

*iklan*
Waw hebat, waw waw hebat hebat, waw hebat, WAW!! :3

Hehe. . Saja ja. . Biasalah. Terlebih tidur la ni. . Ok. Saya harap ada komen daripada para pengunjung akan kekusutan blog Harxen ni. . Mohon tolong ye. :) Bagitahu apa widget yang mengusutkan blog ini. :)

*sebenarnya fikiran tengah kusut sekarang. nak salahkan blog lah pulakk :P*

Ok. Jom BW :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ucapan ja :)

Happy Chinese New Year everyone ~

 :D Saya baru dari mandi di waterfall waig-waig tadi. Belum dapat gambar-gambar semasa di sana. Nanti saya upload pg blog. :D

Hoho. .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

First Februari 2014

Salam sejahtera ~

Apa khabar kamu semua? Hari ini 1-02-2014. Hari yang mendung bagi kawasan kami. :) Kamu buat apa sekarang? Saya macam mengharap pula agar soalan dibalas. Hehe. . Walaubagaimanapun, akan ada aktiviti yang akan saya anjurkan bila tiba masanya nanti. :)


February begins ! :) Let's make our days awesome! :)

Fighting ! :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

-Segmen : Klik-klik Iklan by CL- : TAMAT :

Hello ~

Saya bersegmen lagi. Previously, saya kecewa kerana ada peserta yang tidak menghantar malah tidak dapat menerima top-up (hadiah) yang saya beri. T.T

 Kali ini, saya mahu melancarkan lagi segmen saya. Bagi angpau-lah konon. :)




Syarat-syarat. (MISI)

1. Malaysian.
2. Ada blog.
3. Follow blog I'm Being Me, like page I'm Me dan join group Blogger's. *AKAN DI CHECK*
4. Perlu sekurang-kurangnya 3 iklan dan maksimum 5 iklan. Seperti penguin kat bawah ni.
5. Entri bertajuk 'Segmen : Klik klik Iklan by CL'. Sila tempekkan banner di atas dan backlink ke entri ini.
6. Klik kelima-lima penguin dibawah ini sehingga habis loading. *AKAN DI CHECK*

    

Hadiah : Top-Up yang PERTAMA dan TOP REFERRAL menyelesaikan misi ini.

PERINGATAN : Sekiranya peserta ramai, maka peluang untuk melariskan iklan anda tinggi. So, JOM PROMOSI !.

*Tarikh tamat : 31 Januari 2014 : Jam 11.59 malam ini.*
*Tarikh umum pemenang : 4 Februari 2014*
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Dekat sudah !! XD

Salam sejahtera ~

Well.. As you know, I'm in the almost finish 'segmen' stuff. It's not a big deal but, I think I want to boost it up. Can I? I know I can't but sometimes? :) Kepada yang masih nak join segmen, *last minit dah* boleh ke entri -> INI :)

Letak link then baru buat syarat. Boleh kan? :) Jom ! :D

Babaiii ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Senarai peserta Segmen Klik-klik iklan by Cl.

Hello peeps ~

  1. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  2. http://duniazumal.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html 
  3. http://kieyuka-hanie.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  4. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  5. http://dino-amour.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  6. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html 
  7. http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html  
  8. http://leerny.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  9. http://aisyasakura.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html 
  10. http://aisyah4594.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html  
  11. http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html
  12. Anda??

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

New Year??

Salam sejahtera ~

Happy Chinese New Year buat yang Chinese. :) Brand new opening year ! Lai lai.. angpau mana?? Heheh. .

Em kamu ada ke mana-mana CNY ini? Kongsikanlah. :) :) Kalau saya di rumah ja ni. Tapi belum tentu lagi naaaantii XD.

*Weii dah ok ke??*

Ehem. Saya dah okay da. . Thanks kepada orang-orang yang ada bagi nasihat sama saya. Terutamanya Junkyo Hikari. :)
First yang bagi komen, bila terbaca yang dia komen pada entri yang terdahulu, terus saya automatik berdiri daripada tidur. Hehe. . Terima kasih ya. :)

Anyway, your blog is awesome. :)

Nanti saya share something lagi ya. :)

Babaiii~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Extreme hurt !

Salam sejahtera~



Hello kamu. Apa khabar? Sihat? Sekarang ini musim sejuk. Mesti ramai yang sakit ini kan? Macam saya juga. Sudahlah sakit, mata lagi yang nampak seksi kerana bengkak. *hehe* Biarlah. Lagi sakit ini hati. Tadi pagi, keluarga saya berhabis-habisan mahu masuk ke bilik saya. Mahu bedak lah, cermin lah, segalanya. *macam ja ini stor diorang buat* =.=

Dad pula berhabis suruh keluar dari bilik. Mesti keluarkah kalau mahu pastikan yang saya sudah bangun? Tentu bukan akan jadi begini kalau abang tidak kacau saya yang kelmarin. Dan kerana dialah saya terpaksa memarahi mama. Semasa saya marah mama, saya menangis. Memang benar kata mama, I'm useless.

Tak apa ma. . Next time, saya tidak akan menyusahkan mama lagi.

Terima kasih kerana membaca. .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

BENCI

Salam sejahtera~



Hari ini saya kurang bermaya. Saya sakit. Sudahlah sakit selesma + sakit kepala, tambah lagi dengan sakit hati yang teramat sangat. Seboleh-bolehnya, saya perlu keluar dari kehidupan seperti ini. Saya tersangat benci dengan orang itu. Kalau sekali sahaja, saya boleh maafkan. Ini dah banyak kali. Malah saya cedera kerana dia. Saya betul-betul benci dia. Mahu saja saya putuskan riwayat dia tapi saya tak sanggup. Bukan kerana apa tetapi dia keluarga ku sendiri!

Malah saya sakit kerana dia ! 'Kenapalah saya tak pergi sahaja dari sini?!' Saya sudah luahkan hati saya sama orang yang saya percayai - bf saya. Dia sahaja yang faham saya. Ketika saya ceritakan tentang hal ini kepada dia, dia meminta saya supaya jangan tinggalkan rumah. Bila saya kata saya tidak tahan sudah, dia cakap pg rumah saya saja tapi mohon jangan tinggalkan Sabah ataupun ke tempat lain di Sabah.

Mana mungkin saya ke rumah dia. Ia boleh mengundang masalah. Dia faham tapi takkan keluar dari sini dia kata. Memang. Saya masih mentah. Susah untuk saya pergi ke mana-mana. Tapi, ini sudah parah. Dia akan menjadi musuhku. Sudahlah saya kena oleh gf dia dulum kini dia pula. Memang masalah antara saya dan abang saya dan saya dengan gf dia berlainan. Sangat berlainan. Saya tahu semua tentang mereka. Rahsia mereka tersimpan rapat dengan saya selama ini. Tapi, ini yang saya dapat?! Walaubagaimana pun, saya tidak boleh bocorkan rahsia kerana saya bukan jenis yang macam itu. .

Mungkin saya hanya cakap macam ini ketika ada di antara mereka melakukan sesuatu kepada saya tapi saya akan ingat tentang itu selamanya. Ini menyeksakan saya. Saya betul-betul rasa terseksa. Saya benci! *kalau saya katakan perkataan 'benci', saya maksudkannya*

Betul-betul, saya ingin meninggalkan hidup ini. The words are to so mean if it isn't from the people that you respect. Tapi segala respect itu, saya hilangkan. Betul-betul telah hilang! Saya benci mereka. :( :( I've loosen my trust to them.

Sebenarnya, saya ingin menggunakan perkataan yang buruk tapi saya masih waras. Saya bukan jenis yang begitu. Kepada yang melihat post ini, jangan beritahu sesiapa.  Di sini lagi saya dapat meluah kerana hp saya rosak. Tidak dapat meluah sama orang lain. Tidak dapat meluah sama buah hati. Saya terseksa. :(

Terima kasih kerana sudi melihat :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Relaxing moment

Salam sejahtera~

Hai kamu. Sihat tak? :) Kalau dah jam 2-4 mesti saya rasa nak tidur ni. . Penat sangat buat kerja. =.=

Kalau saya buat sesi relaxing ini, saya lebih suka dengar lagu canon. Tapi bukan semestinya canon ja yang boleh relax kan fikiran. :) *rasa macam nak tidur pula. =.=

Okay. Kamu yang 24 jam tengok lappy, mesti ada masa untuk relax ya. :) Sharing is caring. :)

Ini link download video. => Canon D minor - piano version
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lapar ~

Salam sejahtera ~



Hi kamu ~ Tengah hari ini, saya masih sendiri di dalam rumah. Teramat lapar. (saja tak makan pagi).
Minta puji kan tak makan pagi? Tau lagi tenaga diperlukan pada pagi-pagi, ini menjauh dari makanan pula. Hooo~

Dalam keadaan lapar ini, saya suka ingat akan apa yang berlakunya jikalau tidak ada makanan. Wehh ~ Sengsara beb ! Macam-macam ~ Bukannya apa tapi, lebih baik kita menghargai apa yang ada semasa kita dalam keadaan cam ni. Hargailah makanan secukupnya. *Cam salah pula* Hoho

Okay. Jom kita makan ~

Terima kasih :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Coklat ~

Salam sejahtera ~

Hello kamuu ~ Cam lama rasanya tak update blog. :) So, how are you? Good? *drop it*



Hehe. . Sebenarnya saya suka makan coklat. Tapi dalam kuantiti yang kecil la. . Memang pun. Kata orang ia boleh rosakkan gigi. Well, betul ke?? Rasanya tak laa :P Coklat tak merosakkan gigi. . Ia ada fungsi yang khas dan tidak merosakkan gigi. Bukannya apa tetapi ada yang kata ia mengemukkan. Ehh eh betul ke? Rasanya betul kot coz kawan saya dah gemuk kerana makan coklat je kerja. Wehh~

Ok lahh. . Jom BW. :) :)

Terima kasih kerana membaca :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment




Let's exchange


Recently Post

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

 
Copyright © . All Right Reserved by Icycoolalonna