Icycoolalonna It's my life: February 2014

[X] CLOSE
Get this widget

DaWords

"Words, once they are printed, have a life of their own." – Carol Burnett

Saya juga....ish

Salam sejahtera semua ~

♥ Baru sahaja tadi, saya pergi temankan kawan2 saya ke pekan. Excited because lama tak turun ke pekan. Sebenarnya, mereka ke temuduga IKD di dewan gereja. Mungkin takut kalau seorang je orang tua menemankan yang bawah umur nii. . Baru sahaja saya mahu ke tapak kuburan. Untuk mengambil gambar, banyak sudah offer mau bawa jalan2. . Eeeeeee. . Lecehnyaaa. . Tida baaa. .hehe. . Nanti lagi, saya akan ke klinik. Menemankan jiran p timbang berat anak buahnya. . Adoiii ~ Sakit kepala. .

♡ Keep in touch yaa ! ^^ Follow saya di Instagram : imbeingme96. Jangan risau. Follow back juga. Hehe. . Facebook : CL Ara Benedict. Twitter : @icycoolalonna. * Twitter pun follow back tapi jarang guna. *

¤ That's all. Rehat dulu ^^
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Hari telah berlalu

Salam sejahtera ~



Saya harap kamu semua sihat belaka. :) Hari ini berlalu dengan jayanya bagi saya. Nak tahu kenapa? (^.^) Hoho ~

Sebenarnya saya berbahagia kerana anak murid saya mendengar cakap. Waahh ~ :) Inilah yang dimahukan oleh guru-guru kan?? Anak murid yang mendengar cakap. Hehe. .

Selalu sudah kami jalan jauh kalau balik dari tempat kerja. :) Ini kerana kawan saya mahu menguruskan badannya dengan berjalan jauh dan naik bukit. :) Memang berazam penuh oh. . * ehe ? *

Sungguhpun demikian, saya perlu berlatih lebih kerap untuk menjadi pengajar yang baik. ^^ And again, I meet my nyanko-sensei ~ * anime-ian je yang tahu hoho *

P/S : Setiap kemahuan memerlukan pengorbanan. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Perlu arif dengan keadaan

Salam sejahtera ~


Uwaaaahh ~ Seperti yang di maklumkan, komen yang baik membina, komen yang kurang baik, memusnah. Tetapi saya tidak tahu apa yang saya fikir semasa dikomen semalam. :(

Mungkin saya terlalu berlembut dengan budak-budak itu. Ataupun saya tidak berani? Ouch! Ya Tuhan, tunjukkanlah petunjuknya. Huhu ...

Saya akui kelmarin saya seperti tidak berdaya melayan karenah budak-budak yang semakin manja dengan saya. Walaubagaimana pun, saya memang tidak berani mendisiplinkan mereka hanya kerana mereka anak orang. Jadi, saya akan berbuat sesuatu. Walaupun dilarang, demi kebaikan.

Walaupun mereka kadang-kadang tidak mendengar, tetapi mereka beri penghargaan kepada saya sebelum pembelajaran bermula kemarin. :)

Walaupun saya begitu, saya akan berusaha untuk memperbaiki tahap pendidikan saya terhadap mereka. :)

P/S : Begini rasanya jadi cikgu. Awww ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

OBR Dance !

Salam sejahtera ~


Finally, dapat upload video yang kami sedang menari. :) Cuma 8 saat kerana kami tidak mahu memasukkan pihak yang lain dalam video kami. Which is prohibited. :)

So, anda digalakkan untuk melihat video singkat ini. :)

LINK : https://www.youtube.com/watch?v=cBWUMMmnVTU
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Seminggu yang singkat .

Salam sejahtera ~

Hello readers ! Such a relief ! Singkatnya masa. Btw, I enjoyed the week. :)

Mungkin kita tidak terasa yang hari-hari kita sibuk dalam bidang masing-masing. Betul. Saya juga merasakan yang masa itu sangat singkat. Padahal semasa kita belum dewasa, hati mengharap agar masa dipercepatkan. Tidak dinafikan, saya juga begitu. :)

Dalam usia yang muda ini, saya perlu berfikiran dewasa walaupun kelakuan seperti budak kecil. * selalu orang menilai luaran kan *

Walaupun begitu, saya cukup terasa pada hal-hal yang tertentu. Ia sangat kecil tetapi, saya sangat terasa. Dan di sanalah saya akan mengubah kepada yang lebih ditakuti.

Meskipun demikian, saya bersyukur kerana dikurniakan sesuatu yang cuma saya boleh aplikasikan kepada sesetengah orang. Dan bukan kepada orang yang saya kenal dan mesra dengannya. .

Wahh ~ petang nanti saya akan bekerja sebagai volunteer. Walaupun penat, ia sangat menggembirakan hati yang sunyi ini. :)

G'day everyone !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

We Can't Stop FACEBOOK GROUP

Salam sejahtera ~


Hiiiii! :D Saya mahu mempromot lah kunun nii. . Ada sebuah group di Facebook. Sunyi kalau tiada yang mahu join. Huhu. . Oraitt. . Jom masukk ~ We Can't Stopp

P/S : Ini kata-kata. Huahuahua ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tukar MOOD

Salam sejahtera ~





Okay ! Saya nekad. Nak upgrade blog kepeada yang lebih selesa. Sejujurnya, saya tak berapa selesa dengan blog ini sekarang. Saya mahu ubah. TAPIIII bukan header ! Itu saya suka. Hihi

Okay. Sekiranya ada error yang kamu tekan, jangan marah ye. :)

Editing mode. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Any suggestion?

Salam sejahtera ~



Saya nak minta tolong kepada para pengunjung blog ini. Rasa-rasanya, apa yang perlu di baiki dalam blog ini ? Saya mahu kutip pendapat kamu semua. Sila beri kerjasama ye. ^_^

P/S : Ada surprise buat pemberi komen yang bertuah. :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

eBook itu apa??

Salam sejahtera ~


Wahahahhahaha ~ Saya rasa sangat ketinggalan zaman apabila masih tak tahu apa itu e-book. * Bagi saya je laa . bukan orang lain hehe *

Setelah saya mencari dan mencari, baru saya tahu apa itu eBook.

eBook adalah buku elektronik. Ia berlainan dengan buku alam nyata. Ia sejenis paparan yang boleh di baca melalui komputer, telefon, smartphone. :)

Got it ! Baru saya tahu. Hoho ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ohsem Giveaway by Munirah Rahman

http://munirah-serupasama.blogspot.com/2014/01/ohsem-giveaway-by-munirah-rahman.html

Jom JOIN ! TAMAT hari INI :D
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tentang WhoHAA.com

Salam sejahtera ~


Okay. Saya nak share tentang WhoHAA.com ni. WhoHAA.com ini berkaitan dengan memberi ganjaran kepada kamu apabila kamu mempunyai kelapangan untuk memahami Pernyataan yang disponsor. Sponsor daripada WhoHAA.com akan memberi ganjaran kepada mereka yang memberikan kerjasama. Jangan risau. Anda tidak perlu membayar untuk mendaftar. PERCUMA ! :D


Anda masih tidak faham??



Pelbagai hadiah yang menarik yang kita boleh tebus melalui WhoHAA.com ini! Cara penebusannya adalah dengan menggunakan point. Tawaran yang hebat juga terbuka luas bagi peluang anda! Cepat sebelum tawaran ditutup !

Untuk mendaftar sila tekan :: SINI ::
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lirik yang MENYERAMKAN

Salam sejahtera ~

INI CUMA LIRIK. Tetapi ada cerita disebaliknya.

:::::::::

malam sunyi ku sendiri
duduk sepi diatas pohon
kubiarkan rambutku terurai

tanpa kaki kelawar,anjing dan bulan purnama
menanti kekasih ku yg belum mati
kapan mati kekasihku
ku menanti kau disini
ayuh mati bunuh diri
biar kita jumpa lagi
seperti dulu

hahahahhahahahaha(3x)

mana mungkin ku kembali
hidup lagi seperti dulu
kecuali engkau mati
mohon mengerti

kapan mati kekasihku
ku menanti kau disini
ayuh mati bunuh diri biar kita
jumpa lagi seperti dulu
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Setiap Detik...

Salam sejahtera ~

Ini lirik di tujukan kepada orang yang dirindui. :)


Lirik lagu Hijau Daun Setiap Detik

Setiap detik
Engkau yang dalam mimpiku
Setiap siang malam menggangguku
Tak lelap tidurku karena dirimu
[*]
Setiap waktu
Engkau yang selalu menghantuiku
Tak pernah lari dari fikiranku
Tak mau hilang dari ingatanku
Tahukah engkau
Saat gelap datang
Aku masih mencarimu
Engkau dimana
Back to [*]
Tapi mengapa saat ku terjaga
Kau masih tak disampingku
Sampai kapankah aku menantimu
Selalu menantiku
[**]
Setiap detik aku memikirkanmu
Setiap detik rindu meracuniku
Setiap detik teringatku padamu
Setiap detik apa terus begini
[***]
Ku mohon dengarlah rintihan hati ini
Yang ku curahkan seraya ku bernyanyi
Sampai kapankah aku terus begini
Ku harap kau ‘kan kembali kepadaku

Back to [**][***]
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

The Script - If You Could See Me Now

Salam sejahtera :)

Memang susah kalau kita yang jadi dia yang diceritakan :(

"If You Could See Me Now"

(Oh if you could see me now)

(Oh if you could see me now)

It was February 14 Valentine's Day
The roses came but they took you away
Tattooed on my arm is a charm to disarm all the harm
Gotta keep myself calm but the truth is you're gone
And I'll never get to show you these songs
Dad you should see the tours that I'm on
I see you standing there next to Mom
Both singing along, yeah arm in arm
And there are days when I'm losing my faith
Because the man wasn't good he was great
He'd say "Music was the home for your pain"
And explained I was young, he would say
Take that rage, put it on a page
Take the page to the stage
Blow the roof off the place
I'm trying to make you proud
Do everything you did
I hope you're up there with God saying "That's my kid!"

[Chorus:]
I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

(Oh if you could see me now)

If you could see me now would you recognize me?
Would you pat me on the back or would you criticize me?
Would you follow every line on my tear-stained face
Put your hand on a heart that was cold
As the day you were taken away?
I know it's been a while but I can see you clear as day
Right now, I wish I could hear you say
I drink too much, and I smoke too much dutch
But if you can't see me now that shit's a must
You used to say I wont know a wind until it crossed me
Like I wont know real love 'til I've loved and I've lost it
So if you've lost a sister, someone's lost a mom
And if you've lost a dad then someone's lost a son
And they're all missing out, yeah they're all missing out
So if you get a second to look down on me now
Mom, Dad I'm just missing you now

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

Oh, oh
Would you call me a saint or a sinner?
Would you love me a loser or winner?
Oh, oh
When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Yeah I'm just missing you now

I still look for your face in the crowd
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh if you could see me now (Oh if you could see me now)

If you could see, you could see me now [x2]
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kebebasan Bersuara

Salam sejahtera ~


Wahh. . Hebatnya mulut. Tetapi perangai, 2 x 5 sama sahaja. Memang komen itu betul, tetapi cara menyuarakannya haruslah mempunyai batas. Jangan sehingga membangkitkan kemarahan seseorang. Ini main hentam sahaja. Nasib baik masih dapat menerima.

Walaubagaimanapun, sila bertindak bijak. Orang zaman sekarang tidak berkesan apabila menggunakan cara kasar. Sila ambil perhatian ya. Ini bukannya main-main. Kalau nak main, sila pergi jauh-jauh. Dilarang berbuat demikian.

P/s : Ini kepada mereka yang selalu mengkritik tetapi 'tidak bijak'. * Maaf sekiranya terkasar bahasa *
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ways to keep smiling

Salam sejahtera ~

Hello hello .... :) Pada alam nyata, saya suka senyum. Memang. It's my tradition. :) Ok! Main point.

1. Funniest moments

Wahh. . Memang tak habis ketawa oh kalau begitu. Saya suka buat ini sepanjang masa. Dan hasilnya, saya di panggil orang putus saraf. Tetapi, kalau kamu tidak mahu di panggil sedemikian, eloklah kamu beritahu apa di dalam fikiran. :) Caranya, ingat sahaja masa lalu yang boleh membuat anda senyum.

2. Anggap sahaja gurauan

Sekiranya seseorang menghakimi anda, dipersilakan ketawa. *Kenapa?* Sebenarnya dia tidak tahu yang dia bukannya yang mencipta anda. (Sebenarnya dia [yang menghakimi] tipu kamu je tuu) Tetapi, jangan sampai kamu ketawa kalau dia cakap yang seseorang telah pergi, ok?

3. Music is my life

Mesti ada yang tidak menyukai muzik kan? Tidak mengapa. . Kamu dengar lagu instrumental atau pun lagu agama kamu. :) Kadang-kadang, apabila saya mendengar lagu kegemaran dan saya tersilap lirik, saya akan melihat sekeliling untuk memastikan tiada yang mendengar. Selepas itu, saya akan ketawa, kenapa saya melakukan aksi seperti itu.

4. Friends is a flower in the garden of life

Sebentar tadi kita bercerita tentang muzik, sekarang giliran kawan-kawan. Kawan adalah tempat anda berseronok. Tetapi sahabat adalah tempat anda meluahkan perasaan. Perlu ingat, sila pilih kawan dan sahabat yang betul.

5. Forced smile?

Ehh jangan ! Itu menipu mereka dan juga diri sendiri. Sangat berbahaya kerana menipu adalah suatu dosa. Oleh itu, sila senyum dengan ikhlas. Kerana diri anda lebih berharga pada mata seorang yang menjaga anda.

Ok semua? Tiada masalah?? :) Okey. Baca cerita di bawah ini.

Bye :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Adoiihh ~

Salam sejahtera ~

Hello semua. . Hari ini adalah hari Sabtu. . Sebenarnya nak tulis keistimewaan Sabtu tetapi mesti ramai yang tahu bahawa ia adalah hari untuk seseorang membuat kerja sendiri. Ya memang. Tidak salah. :)

Sebenarnya kan, abang-abang ayah saya singgah ke rumah hari ini. Mesti mereka baharu sahaja pergi melihat orang berkhawin. Mabuk lagi itu. Saya sampai tadi, terus kena 'English's Lesson' dari uncle. Aiyooo ~

Walaubagaimanapun, saya gembira melihat ayah kerana dia lama tidak melihat ahli keluarganya yang dari jauh. Dan ketika saya membuat entri ini, mereka sedang bising-bising di luar. (=.=)

Okay. Mahu masak makanan kegemaran(ikan goreng) dulu. :) Babaiii :D

Ciao ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Woman wins ! :P

Salam sejahtera :)

Okay lahh. . Mungkin cuma sedikit pengunjung lelaki ke blog ini kan. :) Boleh saya berbangga sedikit? Huahuahua XP Semuanya kerana polls yang disediakan oleh sayangku nuffnang ini. :)



Jadi, wahai wanita, dipersilakan berbangga. Hehe. . :) Wahh bangganya hari ini. :)

That's all :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

BERCINTA?

Salam sejahtera ~
 


Haiiihhh . . Teruknya cerita mereka sempena Hari Jumaat ini. Semuanya pasal Valentine's Day. Omo ! Baru perasan yang pagi tadi Joe bagitahu sesuatu. Yang dia benci seseorang. Ditanya kenapa, sebab dia memburuk-burukkan saya katanya. Huuhh siapa suruh jadi PB (playboy) dahulu. .Okay ! Main point.
Semua pernah bercinta kan? Tak kisah anda bercinta dengan sesiapa. Yang tak mengaku tu, kenapa kamu mencintai Tuhan kamu? Itu juga dinamakan Cinta. :)

Semasa bercinta, kamu berani bersaksi yang kamu mencintai dia seumur hidup? Mesti tidak kan. Mungkin depan dia, bersemangat. Sekali di belakang, fuhh lemah seluruh badan.

Selalu bermesej antara satu dengan yang lain? Wahh. . Caringnyaa. . Well a little bit of advise. Digalakkan agar mengurangkan waktu anda bermesej dengan dia. Bukannya apa. Kalau sudah berkhawin nanti, mesti kamu bosan menghadap muka dia sahaja setiap hari kan? Hehe.. Jangan tipu. Dinasihatkan agar lebih bersama penjaga kita kerana, mereka lebih mengetahui kita. Ia benar dan tidak salah. Cuma anda akan lebih bersama dengan pasangan anda apabila telah berkhawin nanti. :)

Wow ! Anda QUEEN CONTROL?! Mesti pasangan anda rasa jemu kerana dia dikongkong setiap hari. Setiap hari mesti ada laporan. Macam polis lah pula. Ini membuatkan pasangan anda berasa bosan terhadap anda. Jangan menyesal sekiranya anda ditinggalkan kemudian hari.

'Moderate'kan tahap ego anda. Eh ehh. . 'awak mesti ikut cakap saya!' 'Tak nak!' ' kalau tak nak, nak break?!' 'Breaklahh!' --> Itu akan terjadi sekiranya tiada adegan pujuk-memujuk. Jadi, sila berhati-hati.

Terlalu manja. First day : 'Fuiyoo ! Manjanya awakk. . Saya suke' Beberapa hari kemudian : ' elehh itu pun nak. Break lah kite. kbye' Dinasihatkan agar menggunakan ke'manja'an anda dengan berhati-hati. Huahuahua

That's all. Well dah lupa yang lain. Huahuahua :) Jom bersedekah pada Hari Jumaat ini. :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Valentine's Day !

Salam sejahtera ~

Hello semua. Seperti yang sedia maklum, tanggal 14hb Februari adalah tarikh keramat bagi sesetengah orang. Bukan apa tetapi cerita orang barat adalah begini. Hari Valentine merupakan Hari Ber'sex' mereka. Memang saya lucu apabila terdengar tetapi ia merupakan cerita mereka, jadi terpaksa percaya. Hoho..


Ini ada cerita mengenai kawan-kawan saya. Begini ceritanya. Setiap 14 Feb, dia mesti break dengan kekasihnya. Wauuu ! Memang saya tak percaya tapi apakan daya. Hehe. . Begitulah kisahnya. Berlainan pula dengan yang satu orang lagi. Sehari sebelum hari Valentine, dia akan break dengan kekasihnya dan dapat cari pasangan pada Valentine's Day. Cepat kan?? Hehe. .

Memang pelik tetapi, nasib baik saya tidak pernah mengalaminya semua. :) Saya hanya mampu mendengar. Memberi nasihat, tidak berapa layak kerana saya tidak pernah merasai Valentine's Day bersama kekasih. OPS ! Valentine's day bukan hanya untuk yang mempunyai pasangan yaa. . :) Kita juga mempunyai pasangan. Iaitu God. :) Keluarga juga adalah kekasih kita. Mereka yang bangunkan kita sewaktu kita terjatuh semasa bermain kan? Mereka juga memberi kita makan kan? Bukan kekasih. :)


Okay lahhh. . Stop blabbering Clara! :) Okay. That's all. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jom tambah pendapatan !

Salam sejahtera ~

Maaf kerana lama tidak post apa-apa. (duii bagus kalau ada yang mau rindu) Wakakaka :D

Okay~ Entri ini khas untuk para blogger yang mendaftar pada sesebuah affiliates program ! :D
Sila letakkan link anda di ruangan komen ya. :) Saya akan klik :) Banyak pun boleh :) Tapi sebelum itu, sila klik SEMUA link saya dahulu :D :)

http://curium-cr.com/my-6049352
http://bit.ly/LVAXe0
http://curium-cr.com/my-5902862
http://curium-cr.com/my-5910734
http://curium-cr.com/my-5974558
http://bit.ly/1g8I8LD
http://curium-cr.com/my-5817248
http://curium-cr.com/my-6029096
http://curium-cr.com/my-5948976

Thank you :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mary Kay Gift Away

http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2014/02/mary-kay-gift-away.html
Klik banner untuk join. :D Jom support kawan kita ni. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Otaku Stories Giveaway

[klik banner untuk join]
1 Jan- 15 Feb 2014*mungkin berubah

Sebelum itu, saya memperkenalkan diri dahulu. Nama samaran saya Lala. :) Berumur 18 tahun dan kini menunggu durian runtuh. (hehe tida baa)

Terimalah ceritera dariku.

Entah mengarut, entah tidak. Pengalaman ini saya lalui semasa berada di sekolah menengah dan tinggal di asrama. Sebelum ini, saya banyak kali mendengar cerita-cerita yang menakutkan sebelum saya tinggal di asrama itu. Sepanjang saya berada di sekolah menengah, saya berpindah ke asrama tersebut pada bulan April tahun 2013. Saya berada di tingkatan 5 pada masa itu. 

Sepanjang saya berada di asrama, saya kerap menyendiri pada 2 bulan yang pertama. Banyak yang saya kenal tapi lebih baik saya bersendirian kerana pada masa belajar malam, mereka kerap bercerita. (tetapi bukan bising) Oleh itu, saya rasa lebih baik bersendirian. Walaupun demikian, saya akan mencari kawan sekiranya ke dewan makan kerana bimbang di usik para pelajar lelaki. (saya bukannya cantik tau!)

Pada bulan September, pelajar PMR semakin bising. Buang stress kot. (hoho) Mereka semakin rajin belajar. (tu lah sepa suruh main-main ja kerja) Tapi mereka sangat aktif dalam berekreasi pada petang tersebut. :)

Pada suatu malam Jumaat, ketika saya bersama kawan-kawan yang lain bercerita (Free night semasa malam Jumaat), ada sesuatu yang terjadi. Saya menyangka mereka sedang berseronok di bawah. Tetapi, keseronokan mereka membuatkan saya bingung. 

"Teriak sampai mengilai oh. Mari p tengok." kata ku.
"Ee jangan. Manatau ada sesuatu." Jawab kawanku.

Saya curious dan terus keluar menuju ke tingkat bawah. Well ramainya orang di luar sana. Saya heran kenapa pintu bilik 3 tertutup rapat. Saya pun masuklah ke sana. Bila terbuka, kelihatan beberapa pelajar perempuan sedang berbaring sambil di tenangkan oleh beberapa pelajar manakala yang lain pula sedang memegang pelajar junior yang dirasuk! 'Patutlah'.. Dengan segera saya pergi ke arah budak tersebut dan secara tidak sengaja melihat matanya. (Wow ! Gila beb! Berani kau tengok matanya.) Then ia mendorong saya supaya memegang kepalanya sambil melihat matanya. (sebenarnya kalau yang biasa, mesti sudah kena rasuk kalau lemah semangat..) Dia seperti menakut-nakutkan saya. Ehh bencinya tengok mata yang berwarna hitam legam itu terus saya tutup matanya. Sambil berbisik sesuatu kepadanya. Nampaknya dia lebih marah daripada yang tadi. bla-bla-bla n the bla-bla-bla, dia pun tenang. 

Semasa dia tenang, bilik sebelah pula yang kena! Wehh degil juga ini ******. Terus saya ke sana dan melihat apa yang terjadi. Saya arahkan mereka supaya tenangkan dia. 

* Tak payah cerita yang lain. Kalau nak juga, jumpa saya. *

Apa yang pentingnya di sana, saya ada keberanian untuk melihat mata orang lain. Sama ada yang marah ataupun berlawan cakap. Bangga wehh. . :) :)

That's all :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

http://www.bubblynotes.com/2014/02/segmen-my-best-entry-bubblynotescom.html
Dah lama sangat kot Bubblynotes.Com tak melancarkan segmen...dan kini Tora datang lagi... ooopsss... salah pula... dan kini dengan ini saya lancarkan segmen ini khas buat rakan2 blogger di luar sana. *_^

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com pernah dilakukan dulu sekali di SINI dan hari ini...segmen ini bermula dari, 4/2/2014 SEHINGGA 5/2/2014, jam 1.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 7/2/2014.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

alamak oii :O

Salam sejahtera ~

Tadi saja-saja nak terjah blog orang lain. Banyak yang saya baca. *ek eleh bagus kalau..* Hehe. .
Em sebenarnya saya sedang menjahit ni. . Mula-mula excited sangat. . Tiba-tiba terasa sangat sempit nak masukkan jarum ke baju-baju yang dipegang, tiba-tiba...

wehh susah-susahh
Mungkin sebab tangan saya terlalu keras kot. . Mesti sebab terlalu kuat. Hoho. . Tapi apa pun, memang saya tergelak sedikit kerana menyangka jarum itu tidak mudah patah.

*alahaii ceteknya pemikiran saya*

Hehe. . Okay. Nak jenjalan lagi. :)

Babaii ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Pengumuman Pemenang Segmen : Klik-klik By CL

Salam sejahtera ~

Huu ~ Maafkan saya.. Banyak kesilapan ada kesalahan dalam segmen ini. Tapi tak apa. Kamu semua dah cukup buat saya terharu. . :)

Okay. Jeng-jeng-jengg ~

Pemenangnya ialah

FIRST JOIN .
http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html

TOP REFERRAL 

http://duniazumal.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html


KEPADA PEMENANG SILA HANTAR BUTIRAN KAMU DI => Facebook :)



Nama :
Url Blog :
Jenis prepaid :

Sila berbuat demikian sekarang atau sebelum 6hb Februari 2014.

Tahniah buat para pemenang. :) Jangan risau. Semua yang ikut akan saya masukkan ke dalam bloglist saya. Terima kasih kerana menyertai. :)

*MAAF KERANA PENGUMUMAN DIAWALKAN*

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Review Photo Editor 2014

Salam sejahtera ~

Sebelum baca, sila ke SINI.

2014, satu projek telah dibuat oleh satu organisasi. Ia tentang photo editor terbaik sepanjang 2014. Mereka telah membuat kajian dan mendapati ada 10 jenis photo-editor (mahal2 belaka) termasuklah photoshop. Jom tengok review tersebut !

Tangga yang pertama dimenangi oleh Corel PaintShop Pro, kedua Adobe Photoshop Elements, ketiga Serif Photo Plus dan so on. .

Secara jujurnya, Corel PaintShop Pro lebih murah daripada Adobe Photoshop Elements. Saya pernah guna photo editor daripada Photoshop tapi belum pernah PaintShop. Sedang mencuba lah ni sekarang. :)

Diambil daripada sumber :)
nak tahu lebih lanjut? Sila baca ini -> Photo Editing Review

Nak download Corel Paintshop Pro secara Free, sila tekan DISINI dan terus ke link ini -> CPP download
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Life is A Lie but Sweet

Salam sejahtera ~


Healing the pain is not easy. Jadi saya buat perancangan supaya saya tidak mati dengan sia-sia. Hoho *sott oo ni urg*

btw, saya lebih kepada bersendirian di dalam bilik sahaja pada setakat ini. :) Lagi pun, layan drama Korea ini sedikit sebanyak membuatkan saya selesa pada keadaan saya sekarang. Tidak diganggu oleh orang lain, no cellphone and other. Tapi saya sangat berharap agar saya dapat membeli IPhone dalam masa 2 bulan ini. So, saya memohon agar kamu semua tolong saya ya. :) Saya sangat bersyukur sekiranya saya dapat kawan pada alam fantasi ini. Tambahan pula, rumah tidak akan teguh sekiranya tiada penyokong dia. Jikalau dilihat pada masa sekarang, sebuah organisasi tidak akan megah sekiranya ketiadaan pekerja dia.

Tapi jangan risau, saya akan sentiasa menyokong kamu semua. Saya janji. :)

Terima kasih kerana membaca. :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Je t'aime :)

means I LOVE YOU

Well :P
hehe. . a pict that makes me smile :)

Miss :P

What I want to say is, Je t'aime :) ;)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Pembimbing~

Salam sejahtera ~

Hii ! Hari ini jadi pembimbing di sekolah minggu. Pada mulanya, agak payah untuk membimbing mereka. Apa tidak, asyik nak balik awal je. (=.=) Susah-susah. Perlu sesuatu untuk tenangkan mereka. Dulu, mereka sangat pemalu bila sama saya. Tapi, tiba-tiba pula mereka excited dalam kelas saya. Mungkin sifat saya yang terlalu peramah kali. :P

Hehe. . Ini gambar-gambar mereka. :)

semua buat kerja kalau mahu balik awal :P

studygroup

Membimbing adik lagi :)

Orang kuat haha

Begitulah. . Mereka sebenarnya seramai 15 orang, tapi yang lain tidak datang kelas. (=.=)

:) Bila tengok karangan dorang, memang ketawa berabis. :)

Terima kasih kerana membaca :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Silent Blog

Hello hello ~

Larut malam atau pagi buta sangat sejuk. Waaa ~ Sudahlah sejuk, senyap lagi tu. Kadang-kadang menakutkan. :) Saya terjaga di tengah malam dan berfikir, 'kenapa terbangun ya?'.

*iklan*
Waw hebat, waw waw hebat hebat, waw hebat, WAW!! :3

Hehe. . Saja ja. . Biasalah. Terlebih tidur la ni. . Ok. Saya harap ada komen daripada para pengunjung akan kekusutan blog Harxen ni. . Mohon tolong ye. :) Bagitahu apa widget yang mengusutkan blog ini. :)

*sebenarnya fikiran tengah kusut sekarang. nak salahkan blog lah pulakk :P*

Ok. Jom BW :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ucapan ja :)

Happy Chinese New Year everyone ~

 :D Saya baru dari mandi di waterfall waig-waig tadi. Belum dapat gambar-gambar semasa di sana. Nanti saya upload pg blog. :D

Hoho. .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

First Februari 2014

Salam sejahtera ~

Apa khabar kamu semua? Hari ini 1-02-2014. Hari yang mendung bagi kawasan kami. :) Kamu buat apa sekarang? Saya macam mengharap pula agar soalan dibalas. Hehe. . Walaubagaimanapun, akan ada aktiviti yang akan saya anjurkan bila tiba masanya nanti. :)


February begins ! :) Let's make our days awesome! :)

Fighting ! :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

-Segmen : Klik-klik Iklan by CL- : TAMAT :

Hello ~

Saya bersegmen lagi. Previously, saya kecewa kerana ada peserta yang tidak menghantar malah tidak dapat menerima top-up (hadiah) yang saya beri. T.T

 Kali ini, saya mahu melancarkan lagi segmen saya. Bagi angpau-lah konon. :)




Syarat-syarat. (MISI)

1. Malaysian.
2. Ada blog.
3. Follow blog I'm Being Me, like page I'm Me dan join group Blogger's. *AKAN DI CHECK*
4. Perlu sekurang-kurangnya 3 iklan dan maksimum 5 iklan. Seperti penguin kat bawah ni.
5. Entri bertajuk 'Segmen : Klik klik Iklan by CL'. Sila tempekkan banner di atas dan backlink ke entri ini.
6. Klik kelima-lima penguin dibawah ini sehingga habis loading. *AKAN DI CHECK*

    

Hadiah : Top-Up yang PERTAMA dan TOP REFERRAL menyelesaikan misi ini.

PERINGATAN : Sekiranya peserta ramai, maka peluang untuk melariskan iklan anda tinggi. So, JOM PROMOSI !.

*Tarikh tamat : 31 Januari 2014 : Jam 11.59 malam ini.*
*Tarikh umum pemenang : 4 Februari 2014*
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment




Let's exchange


Recently Post

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

 
Copyright © . All Right Reserved by Icycoolalonna