Icycoolalonna BERCINTA? | It's my life

[X] CLOSE
Get this widget

DaWords

"Words, once they are printed, have a life of their own." – Carol Burnett

BERCINTA?

Salam sejahtera ~
 


Haiiihhh . . Teruknya cerita mereka sempena Hari Jumaat ini. Semuanya pasal Valentine's Day. Omo ! Baru perasan yang pagi tadi Joe bagitahu sesuatu. Yang dia benci seseorang. Ditanya kenapa, sebab dia memburuk-burukkan saya katanya. Huuhh siapa suruh jadi PB (playboy) dahulu. .Okay ! Main point.
Semua pernah bercinta kan? Tak kisah anda bercinta dengan sesiapa. Yang tak mengaku tu, kenapa kamu mencintai Tuhan kamu? Itu juga dinamakan Cinta. :)

Semasa bercinta, kamu berani bersaksi yang kamu mencintai dia seumur hidup? Mesti tidak kan. Mungkin depan dia, bersemangat. Sekali di belakang, fuhh lemah seluruh badan.

Selalu bermesej antara satu dengan yang lain? Wahh. . Caringnyaa. . Well a little bit of advise. Digalakkan agar mengurangkan waktu anda bermesej dengan dia. Bukannya apa. Kalau sudah berkhawin nanti, mesti kamu bosan menghadap muka dia sahaja setiap hari kan? Hehe.. Jangan tipu. Dinasihatkan agar lebih bersama penjaga kita kerana, mereka lebih mengetahui kita. Ia benar dan tidak salah. Cuma anda akan lebih bersama dengan pasangan anda apabila telah berkhawin nanti. :)

Wow ! Anda QUEEN CONTROL?! Mesti pasangan anda rasa jemu kerana dia dikongkong setiap hari. Setiap hari mesti ada laporan. Macam polis lah pula. Ini membuatkan pasangan anda berasa bosan terhadap anda. Jangan menyesal sekiranya anda ditinggalkan kemudian hari.

'Moderate'kan tahap ego anda. Eh ehh. . 'awak mesti ikut cakap saya!' 'Tak nak!' ' kalau tak nak, nak break?!' 'Breaklahh!' --> Itu akan terjadi sekiranya tiada adegan pujuk-memujuk. Jadi, sila berhati-hati.

Terlalu manja. First day : 'Fuiyoo ! Manjanya awakk. . Saya suke' Beberapa hari kemudian : ' elehh itu pun nak. Break lah kite. kbye' Dinasihatkan agar menggunakan ke'manja'an anda dengan berhati-hati. Huahuahua

That's all. Well dah lupa yang lain. Huahuahua :) Jom bersedekah pada Hari Jumaat ini. :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments:

Zara Nurhaidah said...

haluuuu.. sabahan blogger nmpk nya.. area mana ? zara pon sabahn jg.. hoho

Claramenda Douhin said...

Haluu juga :D :) Wahh pandai Zara ye. :) Area Tamparuli ni. . :) Zara pula??




Let's exchange


Recently Post

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

 
Copyright © . All Right Reserved by Icycoolalonna